Vintage & nieuw?

 

Wij leveren zowel nieuwe als vintage meubels. Vintage wil letterlijk zeggen “uit een goed jaar”. Dit houdt dus bij 4freshkids in dat je een meubel krijgt dat al een (groot) aantal jaren oud is, maar zo goed als nieuw is.

Wij selecteren karaktervolle meubels die met een lichte opknapbeurt weer jaren meekunnen. Deze meubels worden grondig gereinigd, geschuurd en hang- & sluitwerk wordt eventueel vervangen.

Nadat het “kale” meubel is gecontroleerd, wordt het voorzien van een laag Sigma Primer om het meubel te beschermen tegen verkleuring en het “bloeden” van noesten. 

Ten slotte worden ze meerdere malen gespoten met kwaliteitslak. We gebruiken SIGMA S2U NOVA , dit is een hoogwaardige watergedragen PU-lak (Sigma). Deze lak is krasvast, kleurvast en bestendig tegen lichte schoonmaakmiddellen. Dus ideaal voor de kinderkamer! 

We laten overigens kleine oneffenheden zitten op de vintage meubels, omdat dat een stuk karakter van het meubel bepaald. Dit zijn uiteraard geen lelijke krassen of beschadigingen…

Poetsen van onze nieuwe en vintage meubels liefst gewoon met een natte doek, maar u mag wasmiddel gebruiken. Bij voorkeur liever geen zware chloorhoudende middelen en zeker geen schuurmiddel of schuurspons.

 

Vintage, retro en brocante?

We krijgen regelmatig vragen over de termen vintage, retro, brocante. Vintage meubels zijn meubels die al een paar jaar meegaan. Wij kiezen voor deze meubels omdat ze nog een ouderwetse uitstraling en kwaliteit hebben.

Brocante meubels zijn (gebruikte of nieuwe) meubels met een doorleefd uiterlijk en niet, zoals onze meubels, volledig gerestaureerd.

Retro meubels zijn volledig nieuwe meubels met een ouderwetse look!

nieuwecasinos 2021